Allmänna villkor 

Allmänt

Dessa allmänna villkor (”Villkoren”) gäller när du som konsument (”du”) gör en beställning via www.horsepartner.se. Genom att göra en beställning via www.horsepartner.se godkänner du Villkoren. Från det att ordern är lagd ingår du ett avtal med Horsepartner Sweden AB (organisationsnummer 559046-6222), hädanefter kallat “Horsepartner”, “oss” eller “vi”.

För att genomföra en offert måste du ha fyllt 18 år. 

 

 

Offert

Beställning kan göras genom horsepartner.se eller via telefon. Efter genomförd beställning skickar vi dig en orderbekräftelse till angiven e-postadress. Du som kund ansvarar för att ange en korrekt e-postadress och att informera oss om din e-postadress ändrats.

Om vi av någon anledning inte kan slutföra din beställning kommer vi att informera dig om det snarast möjligt. Eventuell förskottsbetalning kommer då att återbetalas. 

 

 

Betalning

Du kan betala på de sätt som anges på webbplatsen. Alternativen kan variera beroende på produkt, men innefattar Swish, betalning på plats och/eller delbetalning. Delbetalning förutsätter godkänd kreditprövning.

Priser

Alla priser är angivna i SEK inklusive moms. Vid eventuell prisjustering betalar du det pris som stod angivit då du genomförde din beställning. 

 

 

Leverans

Vi erbjuder inga leveransalternativ, utan du hämtar själv beställda produkter på vår gård vid Laholm.

 

 

Ångerrätt

Som privatperson har du rätt att byta eller returnera din beställning inom 14 dagar efter genomfört köp. Vill du ångra ditt köp hör du av dig till på [email protected] 

Som företag är köp gjorda på www.horsepartner.se bindande, och du har ingen ångerrätt. 

Undantag

Ångerrätten gäller inte för bilar och transporter som har specialtillverkats enligt dina anvisningar eller som har fått en tydlig personlig prägel (2 kap. 11 § DAL). 

 

 

Reklamation

Om du upptäcker fel eller brister ska du som privatperson kontakta oss så snart som möjligt efter att felet upptäckts. Vid ursprungliga fel på varan har du som kund rätt till ersättning enligt Konsumentköplagen. Har garantitiden löpt ut är det du som köpare som ansvarar för att påvisa att felet fanns redan vid leveranstillfället.

Som företagare ska önskemål om reklamation delges oss inom skälig tid från det att felet upptäcktes. Vid utgången garantitid bär du som köpare ansvar att påvisa att felet redan fanns vid leveranstillfället. Dina rättigheter som näringsidkare bestäms utifrån Köp-lagen och övriga tillämpliga lagar.  ger dig som näringsidkare vissa rättigheter, normalt 2 års reklamationsrätt mot ursprungliga fel på varan. Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

 

 

Begagnade hästbilar och transporter

Begagnade varor säljs i befintligt skick. Det är köparens ansvar att besiktiga varan och att undersöka dess funktioner innan köp. Av undersökningsplikten följer att köparen inte kan åberopa fel eller reklamera en vara för något som kunnat upptäckas i samband om besiktning gjorts. 

 

 

Garanti

För nyproducerade produkter gäller minst ett års fabriksgaranti. Fel som orsakats av felaktig användning av produkten täcks ej av garantin. Övriga garantier specificeras i separat garantibevis som medföljer vid köp.

 

 

Immateriella rättigheter

Webbplatsen och allt dess innehåll tillhör Horsepartner Sweden AB och våra licensgivare och skyddas av immateriell lagstiftning. För att få använda varumärken eller innehåll krävs skriftligt godkännande från Horsepartner Sweden AB. 

 

 

Friskrivning

Vi strävar efter att på ett så korrekt sätt som möjligt återge produkter i bilder och beskrivningar. Vi kan dock inte garantera en korrekt återgivning av färger eller kompositioner. Vidare reserverar vi oss för oss för eventuella fel i bild och typografi, såsom felaktiga produktbeskrivningar, priser och inkorrekt information gällande lagerstatus. Vi har rätt att, när så krävs, korrigera uppenbara fel genom att ändra eller uppdatera information på hemsidan.